O nama

Villa sv.Petar nalazi se u povijesnoj jezgri Trogira, grada bogate kulturne baštine koja mu od 1997. godine osigurava UNESCOVU zaštitu; u neposrednoj blizini crkve Sv. Petar koj datira iz 1242 g.; u ulici koj je dobila naziv po jednom od najpoznatijih renesnasnih kipara Ivanu Duknoviću.

Kuća je izgrađena u 14.st. 2003. g. započela je rekonstrukcija kako bi vratili sjaj 6. stoljeća starom ruhu kuće. Iz obiteljske kuće napravljena je prenamjena u villu sa 5 smještajnih jedinica.

Unutarnje uređenje ville sukladno prati starinski štih – upotreba tradicionalnih materijala i moderne tehnologije predstavlja idealnu kombinaciju za odmor suvremenog čovjeka.

Sve su sobe uređene u kombinaciji kamenih zidova, mahagoni parketa, hrastovih kreveta, ručno izrađenim stilskim namještajem, slikama akademskih slikara, detaljima od kovanog željeza miješanih sa modernim minimalističkim linijama i najsuvremenijom opremom (LCD TV, SAT, sef, klima u svakoj sobi, besplatan WiFi..)

Sa prozora ville pogled se pruža na crkvu Sv. Petra s južne strane, a sa sjeverne strane uživat ćete u pogledu na jednu od najstarijih kuća u gradu čiji je balkon gradio sam Nikola Firentinac.

Rekonstrukcija je trajala 2 godine da bi napokon svoja vrata otvorila u 6. mjesecu 2005. god kao objekt za pružanje turističkih usluga noćenja s kapacitetom od 4 dvokrevetne sobe, 1 apartmanom 2+2 i salom za doručak.

Za vaš idealan odmor u ljetnom periodu uživat ćete u Trogirskom kulturnom ljetu i jedinstvenom mađunarodnom natjecanju tenora koji se održava u crkvi Sv. Petra, a zimi ugodna mediteranska klima omogučit će Vam šetnje i upoznavanje povijesne baštine ovog jadranskog bisera, ali i nekih drugih gradova i zanimljivih  turističkih destinacija koje su u blizini Trogira – Salona, Split, Šibenik, Krka …